tirsdag 1. september 2009

Fredly 31.08.09

Dag 17

En tidlig morgen med spinn og pump, - det er sånt som gjør godt, som gir en god holdning resten av dagen, resten av uken, resten av året på Fredly. I hvert fall et par timer, så faller man litt sammen igjen. Tanken om at en god treningsøkt er gjennomført på morningen er uansett god å ha i bakhodet.

Like før ett reiste vi fire "Lerkendaljentene" avgårde til stadion. Katrine og jeg hadde riktignok ennå ikke fått jobben, men det gikk seg fort til, litt for fort, vel å merke, for plutselig sto vi der, med sponset adidastøy og gule vester, i full gang med visitering og derefter vakthold ved adressatribunen, plassert like under ultras nidaros, kjernen av Kjernen.

Da kampen satte i gang, kokte stemningen, og det var herlig. All min samfunnskritikk forsvant brått, og det var nærmest rørende, ja, nettopp slik kan det forklares. En følelse av herlig makt, et fellesskap ingen annen på noen måte kunne ha overgått. Nå forstår jeg hvorfor folk går på fotballkamper, og interesser seg for fotball generelt. Det er ikke nødvendigvis lærballen som triller frem og tilbake på gressplanen, men den tilhørigheten som mennesket til all tid vil føle et nødvendig behov for.

Dette blir en utfordring å holde ved på, samt en gledesfylt erfaring jeg ser frem til å lære mer av.

Dagens ord - "Du er du og du duger!"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar