tirsdag 24. november 2009

Fredly 24.11.09

Dag 102

En måned igjen til jul, det nærmer seg advent, og det gleder jeg meg over.
Etter litt lite søvn har det blitt en lang, treg dag, men etter at medelever på security har blitt sprayet med pepperspray har vi alle kviknet til, og er spente på vår tur.

Lærerne var tidlig ute på skolen i dag, for elevenes skyld, vi ble nemlig vekket opp av Kjellemann til frokost på korridorstuen, med lys, litago og ferske rundstykker. En svært god start på dagen.

Videre i eftermiddag blir det sortering av pakker til Estland før vi hiver oss avgårde på en knapp ukes reise nettopp dit. Enten blir vi bestevenner, eller ikke fullt så gode venner.

Ja, Marthe og jeg har forøvrig blitt super best friends, etter påfallende påvirkning fra South Park.

Turen blir lærerik og full av erfaring.

Spente og mer eller mindre usikre på hva vi nå egentlig har begitt oss ut på, satte Estlandsgjengen seg på bussen fra Fredly folkehøgskole i Børsa nøyaktig én måned før jul, for å dele ut julegaver og spre juleglede blant barn og unge i Estland. Første stopp var allerede på Klætt, hvor vi flyttet en hel masse klær bussen allerede var fylt med over i en trailerhenger, som skal nedover til Estland senere. Bussen ble så fylt opp igjen av pappesker med hvetemel, kaffe, ost og sjokolade, som vi skal med oss på tur rundt i det fremmede landet ingen av oss elever har vært i tidligere.

Turlederen vår, Ivar, har derimot masse erfaring med turer til Estland - dette er hans juletur nummer 17, og totalt omtrent tur nummer 85, etter hans første tur i 1985.

Vi er nå totalt 22 personer, 13 elever fra Fredly med turleder, 6 eldre kvinner, Ivar og bussjåføren. Bussturen går glatt, og etter n stopp med påfyll av kaffe, mat og snop er vi klare for turen videre, frem til i morgen tidlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar