fredag 21. august 2009

Fredly 20.08.09

Dag 6

Første ordentlige skoledag, med info, undervisning og praksis. Øving på visitering og oppsett av barrikader ble gjennomført på skolen, før hele securitylinjen tok bussen inn til Trondheim sentrum, hvor vi skulle stå vakt på Centrum Open - studentenes første store samling. Et kjent fenomen er at studenter og alkohol er svært gode venner, og denne torsdagskvelden var heller intet unntak.

Første vakt: 1530 - 2000
Pisse, - og stempelvakt med Ingar. Passe på at toalettene blir brukt som de skal, og se til at de som ikke har betalt forklarer seg, forlater området, eller går rundt. Hvor mange ganger det ble sagt "gå rundt" , finnes det dessverre ikke tall på.
Sto i umiddelbar nærhet av Robert, som befant seg i piten ved lillescenen.

Andre vakt: 2000 - 2130
Stempelvakt, samt geleiding til toalettene. Ved dette tidspunktet ble kommentarene stadig frekkere, og høflighet var ikke ofte å treffe på. Vi var på dette hjørnet stort sett 5-6 stykker, som til tross for situasjonen sammen klarte å holde humøret oppe.

Tredje vakt: 2130 - 2315
Bak hovedscenen, nekte alt og alle inngang.
Om du hadde fått beskjed om å nekte alle adgang, - ville du da nektet selv kongen? Eller hva med statsministeren? Vel, jeg slapp i hvert fall ikke kulturministeren inn. Han møtte det med full forståelse, takk og lov. Politikere bør jo vite slikt, at om samfunnet skal fungere, må regler følges. Situasjonsvurdering, - hvaforno, sa du?
Centrum Open er den store studentfesten, og jeg sier som min far sa etter å ha fortalt han historien; "Trond Giske er da vel ikke student." Poeng!
Denne vakten var absloutt den verste, som alene jente, særlig, er det mye uhyggelig preik og diverse situasjoner man kommer borti. Dog føles det godt i dag å kjenne på, at der var jeg, nå er det overstått, og det er på igjen i kveld(21.08), forhåpentligvis og antagelig med litt færre nervøse sommerfugler i magen.

Slitne, trøtte folk som ankom Fredly klokken 00:30, og en smule irritert stemning. Allikevel tror jeg samtlige var forholdsvis fornøyd, og satt igjen med en god følelse, og kanskje litt bedre selvtillit?

Dagens ord - Vitenskapen mot religion. Eller med. Alt ettersom. Deres påvirkning på hverandre. Storhet. Alt er relativt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar