søndag 13. desember 2009

fredly 29.11.09

Dag 107

Metodistkirken inneholdt overraskende gode fasiliteter. Kjøkken, kantine, toalett og dusj, alt i svært god stand.
Vi dro før søndagstjenesten fant sted, og tilbrakte noen fine timer utendørs i Tallinn.
Julemarkedet var godt i gang i gamlebyen, og fra den aller eldste delen fikk vi god oversikt, både på godt og vondt. Blant de sjarmerende smågatene og stilfulle turistene var det lett å oppdage de mer sørgelige bodene og de fortapte menneskene, en far som tok vare på sin berusede sønn og nok en rusa mann som iherdig forsøkte å tjene inn noen kroner ved å synge, for noen fornærmende.
Nå føles det rart å ha friheten til å kjøpe hva man vil. Pengene ligger ikke løst i lommeboken lenger. Fornuften skal overgå materialismen.

Det er godt å vite at turen snart er over. Vi har opplevd og sett mye som trenger og reflekteres, som trenger tid til å synke inn. Gjengen fra fredly har blitt godt kjent med hverandre, erfaringene fra denne turen har brakt oss nærme hverandre, og vi har knyttet et spesielt bånd. Hvor mange bilder vi enn viser, hvor mange ord vi enn forsøker å forklare med, vil ingen noen gang kunne forstå realiteten og hverdagen på samme måte som oss, for vi har vært der, merket den mer eller mindre nedstemte atmosføren, kjent luktne av mangel, savn og utilfredstillelse.

En tur jeg aldri ville vært foruten, en reise jeg ønsker å gjøre igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar