torsdag 13. mai 2010

Fredly 13.05.10

Dag 272

Jeg søkte om stilling som stipendiat på linjen Spinn/PT til høsten, selv om jeg var i stor tvil på å få stillingen, fordi jeg da nettopp hadde hatt en svært dårlig periode.
Nå er energien tilbake, og jeg har fått stillingen, og overlykkelig hoppet jeg rundt en uke etterpå.
De tre månedene før skolestart igjen skal nå nytes, med tur til utland og fjelltopper, vidder, skog og mark. Og ved siden av litt jobbing.
Slik så min søknad ut, som gjenspeiler skoleåret 2009/2010 som elev, og mitt syn på årets stipendiater, en gjeng vi har som forbilder, og som vi har å leve etter til høsten.

SØKNAD OM PLASS PÅ LEDERUTVIKLINGSLINJA SOM STIPENDIAT

Mitt først møte med Fredly folkehøgskole var med stipendiatene på skolen. De sto klare med åpne armer ved skolestart, og har siden da vært svært viktige for og deltagene i elevenes utvikling ved linjen, og i enkelte tilfeller også andre linjer på kryss av den hovedsaklige stipendiatrollens oppgave. gjennom hele året har de stilt sterkt som gode forbilder for elevene, og deres samhold, organisering og omsorg har med overbevisning gjort at jeg selv ønsker å stå i en slik posisjon ved Fredly folkehøgskole skoleåret 2010/2011.

Mitt år som elev på Fredly har bestått av sterke meninger og ærlighet, opplevelser, erfaringer, motgang, planlegging, glede, latter, svette, blod og tårer, - alt som hører med ved en folkehøgskole, og som også neste kull i ulik grad vil møte. Det å ha vært igjennom det som elev, samt å vite hvordan systemet mer eller mindre fungerer, vil gi muligheten til å være en god støttespiller og veileder for neste års kommende elever.

Jeg søker hele tiden nye utfordringer på leting etter mestringsfølelsen, men det er også menneskelig å møte seg selv i døren. Man kan ikke alltid lære av den andres feil. Min utfordring som stipendiat vil være å ikke ta på meg for mye ansvar, samt å holde tilbake litt på mine tidvis sterke meninger. Dette gjelder også meg personlig, ikke bare i en rolle som stipendiat.

Securitylinjen har bydd på store gleder og utfrodringer, men jeg ønsker et år på en mer fysisk krevende linje. Jeg har tidligere jobbet som aerobic- og styrkeinstruktør på treningssenter i Oslo, og dette var noe jeg likte svært godt, og ønsker å gjøre mer av. Et år som stipendiat på Spinn/PT hadde passet meg ypperlig, samtidig som jeg også vil kunne være fleksibel mellom linjene hvis ønskelig og ved behov, da særlig linjene Aerobic og Security.

Før jeg kom til Fredly høsten 2009 var jeg aktivt medlem i et kristent samfunn i Oslo, SUB church. Jeg savnet lenge tilværelsen i menigheten, men fant meg fort til rette blant andre kristne på skolen. Det var spennende å møte mennesker som er kristne på en litt annerledes måte, samt å komme i diskusjon om nettopp kristendommen. Er det noe mennesket antagelig aldri vil komme til enighet om, er det religion, og det er nettopp dette som gjør det så drivende interessant. Som stipendiat vil jeg kunne stå klar til å møte både kristne og ikke-kristne, jeg kan være åpen for å snakke om mine personlige holdninger og opplevelser i forhold til det, være en god lytter, samt å ta i betraktning det generelt grunnleggende i religionen.
Korssamlingene ble for mitt vedkommende i år litt for følelsesladde og personlig treffende, men jeg deltar til neste år gjerne, både aktivt og passivt. Samtalegruppene har jeg derimot nytt veldig godt av, og håper ved en eventuell stipendiatrolle at også vi vil få muligheten til å være med på disse, eller noe lignende.

Som stipendiat i en såkalt leder-/lærerrolle, vil jeg finne frem det aller beste i meg selv, og utøve mitt aller beste for at både elever, andre stipendiater og lærere skal trives så godt som mulig, uten å glemme meg selv i min omsorg for andre.
Det er, hvis mulig, ønskelig fra min side å kunne ha noe tid til jobb ved siden av enkelte kvelder, både for å ikke glemme erfaringen fra Security, og av økonomiske grunner. For meg ligger også tanken om at et bredt spekter med erfaring i hverdagen skaper bedre, mer rutinerte og allsidige mennesker, - akkurat hva jeg selv higer etter.

Jeg er, som jeg selv ser det, et ærlig pliktoppfyllende ordensmenneske som vet hva jeg vil, og gir alt når jeg må og står midt i det, - og akkurat nå står jeg i en situasjon der et år på Fredly folkehøgskole som stipendiat er akkurat hva jeg vil bruke min energi og mine krefter på, og hvor min tilhørighet for øyeblikket er, og ikke er klar til å gi slipp på skolens trygge og egne samfunn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar